Predstavujeme: kytica červených ruží

Klasika nad klasiky: kytica červených ruží. Veľavravné, romantické, luxusné, malé aj veľké. Ktorá žena by si nepriala dostať tiež jednu takú? Pre akú príležitosť sa kytica červených ruží nehodí, komu ju môžete darovať a aký význam jej prisúdila Reč kvetov si dnes priblížime.

Najčastejšie dôvody darovanie kytice červených ruží: darček k výročiu, darček k narodeninám, vyznanie lásky, darček pre radosť, darček na Valentína

Kytica červených ruží: darček, ktorý nie je pre každú ženu?

Mýtus č. 1: Mnoho ľudí žije v domnienke, že kytica červených ruží je darček len pre zamilovaných a inde pre ňu nie je miesto. Že darovať červené  ruže žene, ktorá nie je našou partnerkou, manželkou, životnou láskou je faux-pas. Inu, skúsime vám tento predsudok trochu vyvrátiť.

Áno, Reč kvetov síce poukazuje na to, že červené ruže hovoria: "Milujem Ťa" a "Si moja jediná", ale to nehovorí nič o tom, komu môžu tieto slová patriť.

Veď svoju mamičku, sestru alebo najlepšiu kamarátku tiež milujete a je pre vás jediná na svete.

Mýtus č. 2: Kyticu červených ruží môžu darovať muži ženám, ženy ženám nie. Tak o tom už si urobte obrázok sami, ale čo je zlé na tom, keď dcéra daruje mamičke kyticu červených ruží?

Skrátka, ak putuje kytica červených ruží v rodinných alebo veľmi blízkych kruhoch, je jej darovanie aj inej žene ako partnerke v poriadku.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Nepárny alebo párny počet kvetín

Pre koho teda kytica červených ruží nie je?

Dostať seba aj obdarovanú do úzkych by ste mohli v prípade, ak by išlo napríklad o vašu kolegyňu z práce, prípadne šéfku alebo bývalú lásku.

Pokiaľ nie je vaším zámerom vyjadriť jej lásku, vášeň či túžbu, ale len úctu, obdiv alebo poďakovanie, nie sú červené ruže vhodné. Kytica červených ruží by ich mohla zaskočiť a dámy by si nemuseli vedieť poradiť s jej výkladom.

Kolegyňa alebo šéfka by vás mohla podozrievať z utajených citov alebo by ste skrátka len pôsobili neprofesionálne.

Výnimku tvorí iba to, ak obdarujete všetky kolegyne súčasne jednou ružou - napríklad ako milé gesto k Valentínovi alebo k MDŽ .

A čo vaša bývalá láska? Tá by si tento akt mohla tiež vyložiť po svojom - napríklad ako vyznanie lásky alebo pokus o návrat.