Prvý diel: lacné ruže versus luxusné ruže

Možno už ste niekedy rozjímali nad tým, prečo na Florea.cz kupovať luxusné ruže , keď môžete kúpiť ruže lacné . Čo si budeme hovoriť, nech kupujeme čokoľvek, cena je často rozhodujúci faktor.


Nákup ruží môžeme prirovnať k nákupu zásnubného prstienka, narodeninovej torty alebo šiat na ples. Máme prirodzene pocit, že je potrebné do nákupu takých vecí investovať nielen viac úsilia, ale tiež viac peňazí.

A rovnako je to s luxusnými ružami. Ide o náš pocit, že sme nákup kytice ruží , ľudovo povedané, neodflákli, a že darovaná kytica urobí na obdarovanú výrazný dojem.

Tým sa ale automaticky neprikláňame na stranu luxusných ruží. Lacné ruže majú tiež niečo do seba, a nejde len o ich cenu. Preto v tomto miniseriáli ľahko naťukneme, čo ovplyvňuje cenu ruží, a viac si rozoberieme kedy voliť ruže lacné a kedy ruže luxusné.

Čo ovplyvňuje cenu ruží

Zjednodušene povedané: úplne čokoľvek. Počasie, štátne sviatky v ktorejkoľvek krajine, náročnosť pestovania, dopyt, vzhľad a pod. To ale len v prípade ruží na burze .

Ceny ruží v jednotlivých kvetinárstvach a na jednotlivých e-shopoch s rezanými kvetmi ovplyvňuje zase cena, za ktorú ruže na burze kúpili. A koncový zákazník?

Ako laikovi mu nie je možné mať za zlé očakávania spojené s vyššou cenou ruží. S vyššou cenou ruží totiž automaticky očakáva dlhšia životnosť . Áno, od niektorých odrôd to možno skutočne očakávať.

Ale za označením luxusné ruže očakávajte skôr naozaj veľké kvety s vysokým počtom okvetných plátkov, silné, rovné a dlhé stonky a kultivary ruží z obmedzenej produkcie.

Mohlo by vás tiež zaujímať: V hlavnej úlohe veľká kytica

 

Tip: Na Florea.cz prevažne platí, nasledujúce pravidlo: čím kratšie stonky a menšie kvety, tým lacnejšie ruže a čím dlhšie stonky a väčšie kvety, tým vyššia cena ruží.

Veľká kytica, veľká investícia?

Byť to tak vôbec nemusí. Ak chcete urobiť veľkú radosť, ale máte hlboko do vrecka, lacné ruže sú skvelé riešenie. Ceny lacných ruží na Florea.cz štartujú na 12 Sk / ks. Takáto kytica 50 ruží pre babičku k 50. narodeninám bude stáť len 600 Sk.

Kytica 100 ruží pre priateľku k výročiu 1 500 Sk, a navyše s dopravou kvetín zdarma. Lacnejšiu kyticu o takomto počte ruží nájdete len výnimočne.

Ak sú kvety naozaj veľké (L-XXL), ale majú kratšie stonky (50 cm a menej), aj keby sa naša floristka akokoľvek snažila, kyticu 100 ruží z nich jednoducho neuviaže. A to preto ,že by sa kvety ruží stláčali navzájom a mohli by sa poškodiť alebo by výsledok nevyzeral veľmi pekne.

Tip: V prípade kytice 100 ruží je tak ideálny, keď kvety majú veľkosť S-XL a stonky dlhé 50 a viac centimetrov. Pre kvety XXL sú to stonky dlhé 60 cm a viac.

PREJSŤ NA: Lacné ruže vs. luxusné ruže 2. diel