Rezané ruže z Florea.cz vydržia čerstvé i 3 týždne. Čím to?

"Mamička bola nadšená, ruža ju vo váze vydržala tri týždne." Často nám v súvislosti s takou potešujúce recenzií chodia aj otázku, čím ruže napúšťame. Odpoveď? Ničím. Len sa k vám dostala čerstvá kvetina a vy ste ju poskytli perfektnú staros

Prečo radosť z kytice často zvädne už po pár dňoch?

Je pravdepodobné, že ste sa cestou z práce rýchlo zastavili v kvetinárstve, aby ste domov priniesli pôsobivú kyticu ruží. Kytice a rovnako tak radosť z nej však uvädla pokojne už po 3 dňoch. Prečo to tak je?

Na ruže čakalo pri dlhej ceste hneď niekoľko medzi zastávok v podobe búrz, veľkoobchodov, skladov a prepravcov. Vy si tak do vázy vkladáte kvetinu, ktorá má za sebou 9 dní dosť možno s kolísavou teplotou, nevhodnými procesy skladovania a nedostatkom výživy. Aj keby ste dodržali všetky pokyny v starostlivosti o rezané kvety , nebudete sa kochať dlhšie ako pár dní.

Čerstvé červené ruže vydrží aj 3 týždne

Na Florea si kupujete ruže, ktoré ešte rastú v skleníku

Ruže berieme z holandskej burzy alebo priamo z fariem od pestovateľov v Afrike. Vďaka tomu vieme presne, ktoré kvety budú letecky doručené určitý deň do Holandska. Keď si tak objednávate menšie puget pre radosť alebo honosnú kyticu ruží , rastú ešte v skleníku.

Tip Florea: Vedeli ste, že u nás máte možnosť nechať si zaslať fotografiu vašej uviazané kytice a potom si objednať doručenia aj na minútu presne ?

Rezaným ružiam doprajeme v skladoch prepychový servis:

  • Pre čerstvé ruže jazdíme 4x týždenne. Ich cestu môžete vďaka GPS sledovať online .
  • Potom, čo dorazí do Florea, im dávame napiť špeciálneho výživového a dezinfekčného roztoku.
  • Tým zabránime vzniku baktérií, ktoré sú častým dôvodom rýchleho zvädnutí.
  • Ruže skladujeme v tme v chladiacich boxoch s teplotou 2 ° C, aby sa do plnej krásy rozvinuli až u vás doma.
  • V prípade, že si objednáte kyticu, vážime ju až deň pred doručením a prepravujeme v chladených vozoch.

Tým sa postaráme o to, že k vám posielame ruže, ktoré vydrží minimálne týždeň. Sú medzi nimi však aj také odrody, ako napríklad ruže Rhodos , Red Naomi , La Belle alebo Testarossa , ktoré vám doma vydrží až 16 dní. Pokiaľ však dodržíte pár základných pravidiel.

Výdrž rezaných ruží môžete ovplyvniť od prvého okamihu

Potom, čo vám je kuriér odovzdá, im zrežte stonky pod tečúcou vodou. Aj napriek tomu, že je vo Florea zrezávame, rez sa veľmi rýchlo zaceľuje. Ruže by tak nemohli piť, aj keby ste ich postavili do vázy plné vody. Vázu naplňte tak, aby hladina vody dosahovala do ¾ výšky stonky. Nezabudnite na výživový a dezinfekčný roztok spoločne s odstránením listov, tŕňov a postranných výhonkov vo vode. Vyhnete sa tak vzniku baktérií.

Tip Florea: Priebežné starostlivosť o rezané kvety, ktorá predĺži ich životnosť na maximum, sme sa venovali v tomo článku .

Na Florea sme presvedčení o tom, že naše ruže vydrží dlho. Preto na ne máte záruku 72 hodín. Vyberte si z najväčšieho výberu odrôd ruží a doprajte sebe alebo svojim blízkym kyticu naozaj čerstvých ruží.