Valentín 2021: Darovať červené ruže? Vyberte radšej inú farbu

Kvety na Valentína vždy poteší. Pokiaľ vám ale v hlave automaticky naskakuje spojenie Valentín = červené ruže, zbystrite. Povieme vám, prečo je lepšie na Valentína na červené ruže zabudnúť.

Možno sa vám to už tiež stalo. Na Valentína ste v kvetinárstve kúpili kyticu červených ruží. Peňaženke ste dosť odľahčili, ženu ste potešili. Avšak neubehlo ani pár dní a ruže vám doma vo váze zhnili. Čím to je?

Červené ruže na Valentína?

Valentín šponuje ceny červených ruží hore a kvalitu zráža nadol

Je to tým, že na Valentína , teda 14. februára, sú červené ruže veľmi často extrémne drahšie, ale aj menej kvalitné než po zvyšok roka. Je to tak, bohužiaľ. Ale prečo?

Na Valentína chce červené ruže kúpiť každý. Najskôr obchodník, potom koncový zákazník. Napríklad práve vy. Lenže dopyt po červených ružiach zo strany obchodníkov mnohonásobne prevyšuje ich celosvetovú ponuku. Inak povedané - pestovatelia celého sveta nie sú schopní vypestovať také množstvo červených ruží, koľko zákazníci na Valentína chcú.

Čo je výsledkom valentínskeho kriku?

Zdraženie. Ceny červených ruží na holandskej kvetinové burze sa na Valentína posunú na 5 až 10násobnú cenu oproti normálu. Strašný skok, že?

Zníženie kvality. Niektorí pestovatelia sa snažia si na Valentína prilepšiť. Aby mali priamo na Valentína viac ruží na predaj, zožne časť ruží ešte pred Valentínom a do tej doby je udržujú v chlade. Keď si potom na Valentína kúpite také ruže vy, už majú za sebou mnohokrát 3 týždne od zberu. Preto nie je divu, že vám po pár dňoch doma vo váze zhnednú. Ako sa vám už možno stalo.

My vo Florea sa týmto neférovým praktikám snažíme zabrániť. Ako?

  1. Na holandskú kvetinovú burzu jazdíme na Valentína vždy osobne, aby sme si kvalitu ruží skontrolovali priamo na mieste.
  2. Dovážame pre vás aj iné druhy a farby ruží, aby ste mali možnosť voľby.
  3. Spolupracujeme len s preverenými pestovateľmi, ktorí dbajú na kvalitu a nesklamú.

Čo ale neovplyvníme ani my, sú extrémne ceny červených ruží na Valentína. Preto vám radíme - úplne úprimne. Než na Valentína darovať červenú ružu, radšej siahnite po inej farbe ruže. Prečo?

  • Ako už sme povedali - červené ruže sú na Valentína menej kvalitné a drahšie
  • Darovať na Valentína červenú ružu ako symbol lásky je svojím spôsobom klišé - čiže robí to každý
  • Nie každá žena má červené ruže rada - treba dáva prednosť iným farbám

Biele ruže Florea.cz

Červené ruže sa nemusí páčiť všetkým ženám

Buďte originálny. Trebárs vašu ženu viac než ruže červené poteší snehovo bielej, optimisticky žlté alebo napríklad pastelovo ružové ruže. Každá žena má iný vkus a čo poteší jednu dámu, druhú nadchnúť nemusí. Že z toho máte hlavu v pejru?

Vo Florea.cz vám s výberom tej pravej kytice radi pomôžeme . Naše slečny v zákazníckej podpore všetky naše ruže poznajú az reakcií klientov vedia, čo sa ženám páči. Pomôžu vám vybrať tú pravú kyticu pre vašu milú či už na Facebooku, e-mailu alebo po telefóne.

Valentín bez stresu. Predobjednajte si kyticu včas

Vedeli ste, že vo Florea sme na Valentína schopní odbaviť len určitý počet kvetinových objednávok. Prečo? Chceme zachovať kvalitu, preto nikdy neberieme viac objednávok, než sme schopní 100% zvládnuť.

Záujem o naše kytice na Valentína je ale každoročne obrovský a bohužiaľ nie sme schopní prijať všetky objednávky. Ako mať svoju kyticu na Valentína 2021 istú?

Zaregistrujte sa k odoberaniu nášho newsletteru dole na stránke Florea.cz. Než spustíme objednávky valentínskych kytíc, napíšeme vám deň vopred e-mail. Vďaka tomu budete o spustenie objednávok vedieť včas a valentínska kytica pre rok 2021 vám neutečie.

Pred dobou covidovou sme doručenie valentínskych kytíc riešili osobným odberom. V roku 2021 ale musíme chrániť našich zamestnancov aj zákazníkov, preto sme osobné odber kytíc na Valentína 2021 bohužiaľ museli zrušiť.

Užite si krásneho Valentína!