Veľká noc 2019

Prvé jarné kvietky na záhradkách sa nám prebudili zo zimného spánku, stromy rozkvitajú, slniečko príjemne hreje a vo vzduchu vonia čerstvá tráva. Jar je tu a s ním aj Veľká noc, jeden z najkrajších dní v roku.

Veľká noc Kedy je Veľká noc?

Veľká noc je pohyblivý sviatok. Dátum sa stanovuje na prvú nedeľu po prvom jarnom splne. V tomto roku teda Veľkonočná nedeľa pripadá na 21.4. a Veľkonočný pondelok, keď chodia chlapci s korbáčom na koledu, vychádza na 22.4.2019.

K typickým symbolom Veľkej noci patrí korbáč, pestrofarebné kraslice, mláďatká a samozrejme jarné kvety . Pozrite sa s nami, ktoré kvety najlepšie vyzdobia váš domov a vdýchnu mu tú pravú veselú veľkonočnú náladu.

Veľká noc s tulipány

Tulipány a jar skrátka patria k sebe ako zima a sneh. Tieto prekrásne kvety sú tak obľúbené pre pestrú škálu farieb kvetu a pre jeho výnimočný tvar, ktorý môže  niekomu pripomínať veľkonočné kraslice. Stačí pár tulipánov do vázy a váš byt bude hneď veselší.

Vyskúšajte napríklad žlté tulipány doplniť snehovo bielymi. Ak ste sa práve vrátili z prechádzky s vetvičkami zlatého dažďa v ruke, nebojte sa ich naaranžovať do vázy s tulipánmi. Dohromady vám vytvorí originálnu veľkonočnú dekoráciu.

Veľká noc 2019 Narcisy: typické veľkonočné kvety

Typická jarná kvetina. Je symbolom šťastia a nových začiatkov. Nádherne vonia jarou a intenzívnou žltou farbou, žiari ako slniečko. Rezaným narcisom pristane váza, ale i napríklad pestrofarebný keramický hrnček, alebo starý džbán.

Hyacinty ako voňavá veľkonočná dekorácia

Svieža, modrofialové a ružové kvety bezpochyby k Veľkej noci tiež patrí. Či už samotný kvet hyacintu v sklenenej vázičke, alebo napríklad doplnený o žlté tulipány, vám na stole vyčarí pravé kúzlo jari. Omamná vôňa príjemne prestúpi vaším bytom a vyčaruje tú pravú veľkonočné náladu.