Druhý diel: lacné ruže versus luxusné ruže

V predchádzajúcom dieli sme zľahka naťukli, čo ovplyvňuje cenu ruží na burze a následne v kvetinárstve . Porovnali sme tiež, či sa do kytice 100 ruží viac hodia ruže lacné alebo  luxusné . Dnes si porovnáme tieto dva typy ruží z hľadiska účelu darovania a z hľadiska životnosti .

Účel darovanie kytice ruží

Investície do kytice luxusných ruží sa oplatí hlavne vtedy, ak vyberáme ruže pre nejakú špeciálnu príležitosť. Najčastejšie sú to: životné jubileá, výročia medzi partnermi, kytice pre nadriadenú alebo odchádzajúcu kolegyňu, narodenie bábätka, sv. Valentín a pod.

Veľké kvety, netradičné farby a dlhé stonky sa u ruží z kvetinárstva často len tak nevidia. Prirodzene tak v obdarovaných vyvolajú pocit výnimočnosti.

K narodeninám , k sviatku , len tak pre radosť svoju alebo svojich blízkych ľudia najčastejšie vyberajú lacné ruže. Prečo? Je to prirodzene dané tým, že sú to udalosti, ktoré sa pravidelne opakujú. Väčšiu prednosť tak máva hlavné darček a kytica ruží je akýmsi príjemným a spoločenským očakávaným doplnkom.

Častá býva tiež kombinácia luxusných a lacných ruží. Je to taký zlatý stred, a navyše kombinácia malých a veľkých kvetov vyzerá naozaj pekne.

Luxusné ruže vs. lacné ruže: ktoré dlhšie vydržia?

V predchádzajúcom diele sme spomenuli, že za vyššou cenou ruží nemožno vždy očakávať dlhšiu životnosť. Odrodu od odrody sa táto schopnosť líši. Napriek tomu najväčší vplyv na životnosť rezaných ruží má starostlivosť majiteľa / príp. kvetinárstvo.

Tiež už sa vám niekedy stalo, že ste raz kúpili ruže za 50 € a vydržali dlhšie, než ruža za 100 €? Je dôležité uvedomiť si, že aj keď si v kvetinárstve cez ulicu kúpite drahšie ruže, nezaručuje to dlhšiu životnosť. Má na to vplyv, ako starostlivosť kvetinárov tak fakt, že ruže z kvetinárstva za sebou môže mať už polovicu svojej životnosti.

Z hľadiska životnosti tak nemajú navrch ani luxusné ruže, ani lacné ruže. Ako sa o rezané kvety správne starať sa môžete dočítať tu .

PREJSŤ NA: Lacné ruže vs. luxusné ruža 1. diel