Diel prvý: veľkonočné kvety do vázy

Veľkonočný piatok (14.apríl) a Veľkonočný pondelok (17.apríla) sa nezadržateľne blížia. Mestá už sú plné magnólií a ďalších kvitnúcich stromov, veľkonočné trhy otvárajú svoje brány a zohnať v obchode vajíčka je viac ako inokedy takmer nemožné :)

Že ste nestihli veľkonočné prípravy? V kvetinárstve nezostala ani jedna črepníková kvetina? Nevešajte hlavu - veľkonočná výzdoba z čerstvých rezaných kvetín má tiež niečo do seba a je lacnejšia. Ale hlavne: nezáleží na tom, či sú to kvety jarné alebo vo veľkonočných farbách. Ak sa predsa len chcete držať veľkonočných farieb, máme pre vás pár tipov na žlté kvety, ktoré váš domov zaručene rozsvietia.

Žlté ruže

Aj malá kytica žltých ruží postačí na to, aby ste svoj domov nakazili veľkonočnou náladou. Žlté ruže ponúkajú široké spektrum od jemných odtieňov až po žiarivé farby. Ak budete chcieť žlté ruže vo váze kombinovať s inými farbami, voľte menej nápadné farby, než je žltá.

Žltým ružiam to  krásne pristane s bielymi ružami alebo s ružami svetle ružovými. Ide však len o odporúčanie, záleží hlavne na vašom vkuse. Okrem klasických jednokvetých ruží existujú ešte ruže trsové . Sú to ruže s viacerými drobnými nežnými kvietkami (odtiaľ ich ďalší názov: viackveté ruža ).

Žlté narcisy

Omamná vôňa a veľkonočná atmosféra pohltí tých z vás, ktorí si do vázy vyberú žlté narcisy . Sú veľmi obľúbené ako v črepníkovej, tak v rezanej podobe. Výhodou rezaných narcisov je hlavne možnosť kombinovanie ich s ďalšími jarnými kvetmi. Do vázy si tak môžete naaranžovať veľkonočné kytice presne podľa vašich predstáv. Krásna je napríklad kombinácia narcisov a tulipánov alebo narcisov a chryzantém .

 

PREJSŤ NA: Veľkonočné kvety: ktoré si dať do vázy? 2. diel